Wandelen

Aan de rand van Mierlo wandel je door natuurgebied Molenheide. Trek je wandelschoenen aan en kom genieten van de rust en het natuurschoon. Geniet bij de Strabrechtse Hoeve van een drankje en iets lekkers, zodat je met voldoende energie op pad gaat.

Kempens Heideschaap

Bij de Strabrechtse Hoeve kun je eerst een drankje en hapje nemen, voordat je de Strabrechtse Heide in loopt. Je loopt hier eerst even door de bossen, voordat je op de uitgestrekte heide komt waar dit natuurgebied zijn faam aan te danken heeft. Wat een mooie vergezichten heb je hier! De bewoonde wereld lijkt even heel ver weg, zeker als je de herder met zijn kudde Kempense Heideschapen ziet lopen.

Molenheide

Je passeert enkele vennetjes, voordat je Molenheide op loopt. Het is hier heerlijk rustig wandelen, de slingerende paadjes en lanen leiden je door bos en enkele heiderestanten. Net voor de Tweede Wereldoorlog werd de heide ontgonnen als werkverschaffingsproject. Er werden naaldbomen geplant voor de mijnbouw in Zuid-Limburg, zodat je nu tussen grove den, Corsicaanse den en sparren loopt. Bij De Strabrechtse Hoeve pak je na afloop een gezellig terrasje.

Rondom de Strabrechtse Hoeve kunt u genieten van heerlijke wandel- en fietsroutes van route.nl: